mon’s movie review : TRANSPORTER 3

movie poster movie poster

leading man of Transporter 3 : JASON STATHAM

movie poster

movie poster

This movie did not blow me away,

agak mengecewakan sih, karena ga bener-bener ‘DEG’ seperti film action seharusnya. Pemainnya sih ganteng, si Jason Statham, badannya super duper sexy, tapi ya itu, there are no surprises, semua ketebak, dan ga ada yang WAH gitu, gue sih ngerasa film ini sekadar lewat aja gitu, ga gitu berkesan. menurut gw sayang aja villain-nya bukan aktor yang benar-benar terkenal…pemeran ceweknya juga agak freak, kayak gw ngerasa, si cewek diadain sebagai makluk lemah yang cuma jadi korban dan anak manja yang lost in drugs and alcohol, sayang aja aktingnya atau mungkin bagian script dia kurang nampol.

I don’t know, ada aja yang kurang tapi gw ga bisa menungkapkan apa, pokoknya gue sih ga puas.

kegilaan year end sale jakarta.

year end sale, for me, is the most anticipated sale all year long.

HASIL YEAR END SALE YANG SUDAH GW DAPATKAN SO FAR: TRENCH COAT MERAH MANGO!

gw udah lamaaa banget pengen trench coat merah dan kebetulan gw dapet beberapa hari yang lalu, dan harganya pun miring, dari harga Rp1.899.000 jadi Rp 349.000,00. LUMAYAN KAN, jujur sih gw ga tau mau pake ke mana, tapi entah kenapa ada URGE BESAR dalam diri gw untuk memilikinya, walhasil keluarlah lembaran-lembaran rupiah dan gw beli! hahaha ;) mango emang selalu incaran year end sale hotspot gw dari tahun ke tahun haha. untungnya trench coat yang gw beli ga panas loh, jadi pas buat adem-adem selevel Bandung, dan kalau pulang kampung ke Danau Toba, Siantar, atau ke Simamora Na Bolak (kampung nyokap di atas gunung yang BENER-BENER DINGIN setara musim dingin di Amerika, cuma bedanya ga ada salju, soalnya ngomong aja mulut lo berasap haha)

my object of guilty pleasure
my object of guilty pleasure

gw baru pulang dari PIM habis jalan sama sahabat gue karena udahh lama banget ga ketemu, tadinya mau cari sepatu tapi jadi bingung mau yang mana, here are my findings:

lovely dancing queen heels
lovely dancing queen heels

classic shiny black high heel mary janes
classic shiny black high heel mary janes

garong tapi sexy and glam motif macan
garong tapi sexy and glam sepatu peep toe motif macan

sepatu di atas dari toko NEXT, PIM 2. masih banyak sepatu yang lain, tapi gw cuma ingat untuk foto sepatu ini aja haha sayang sekali, padahal ada suede stiletto abu-abu (X)S.M.L. yang lucu. harga sepatu-sepatu di atas berkisar Rp600ribuan – Rp700ribuan kecuali yang emas itu Rp400ribuan.

di bawah itu sepatu dari Matahari Citos, gw minggu lalu ke Citos nemenin nyokap belanja, terus iseng-iseng aja cari sepatu siapa tau ada yang lucu, apalagi Matahari kan cukup terjangkau.

when sporty meets classy
when sporty meets classy, peep toe stilleto di Matahari Citos, Rp 219.000,00
white is not my usual color, but somehow this shoe caught my eye.
white is not my usual color, but somehow this shoe caught my eye. harganya pun sama, Rp219.000,00

saatnya memanfaatkan year end sale dengan sebaik-baiknya ;)

mon’s list of 2008′s hottest guys!

behold, after a long and extremely discussion with my friends, I, monica raphita simarmata will present our choices plus our comments of..

2008′s hottest guys!

first category : HOTTEST TV DOCTORS

which do you like best? it surely depends on your taste, for each doctor has his own unique flavor. here we have our top three because it was so hard to choose one, it’s dr.Alex Karev, McDreamy, and McSteamy. I told you it would be hard to pick one.

dr. Alex Karev, hot intern at Greys Anatomy!McDreamy, TVs no.1 sexiest guy!

second category : HOTTEST DADDY

it goes without saying that Brad Pitt, the head male of the Brangelina clan is possibly the example of a real hollywood dad, but since he always appears on tabloids and magazines about his fatherhood, we should take a glance at the other hot daddies like will smith, ben affleck, and johnny depp ;)

third category : HOTTEST ACTION MOVIE STAR

daniel craig, the new Bond, is deliciously hot, no wonder one of my peeps is crazy about him! look at those eyes, the body, and his voice is ultra sexy!

fourth category : HOTTEST CHEF

there’s nothing hot like a guy that is incredible at cooking. isn’t it just sexy imagining a guy cooking, especially if he really puts his heart and mind into it. here we have a single champion : Jamie Oliver. we heart jamie!

fifth category : HOTTEST MALE POP MUSICIAN

jason mraz : a really handsome voice, great style, fun groove, and when he gets on stage, magic happens, he is charmingly hot! john mayer, the beau of jennifer aniston, he has such a sexy voice you can not resist. there’s a long list of hollywood ladies that can’t resist him, so I guess that proves it that he is hott :)

sixth category : HOTTEST RNB MUSICIAN

any guy that can sing and play the piano flawlessly is hot, especially this guy that released a chart topper single, Green Light, is our hottest RNB MUSICIAN, congrats John, keep sizzling!

seventh category : HOTTEST ROCKERS THIS YEAR.

okay there’s a tie between The Killers’ Brandon Flowers and (yes, again..) Adam Levine.

Brandon Flowers has a really hot voice, no wonder The Killers new single, Human is countlessly played on the radio. Meanwhile, Adam Levine with his really unique and hot voice too got a really great opportunity this year to duet with Rihanna. Good luck for both of them! ;)

eighth category : HOTTEST RISING STARS.

familiar? the 1st is Gaspard Ulliel (24 years old) , a french actor that acted in Hannibal Rising and Paris Je T’aime, then the vampire heartthrob that I absolutely have a crush on, Robert Pattinson, 22,  (as Edward Cullen) and a youngster, Skandar Keynes, 17 (he’s the same age as me!), from the Narnia movies as Edmund Pervensie.

the list is still unfinished, but I thought I might as well publish it and edit it along the way before new year’s. Toodles!

lagu Natal tradisional : partitur lengkap + lagu versi MIDI

karena selasa rabu ini di sekolah gw ada lomba Paduan Suara Natal, dan kita disuruh nyanyi lagu bebas, gw melakukan research di internet. Ternyata gw menemukan website sangat bagus! (gratis pula :) )

http://www.christmas-carol-music.org/index.html

Ini website dengan urutan lagu berdasarkan judul :  http://www.christmas-carol-music.org/Index_of_Titles.html

Lagu-lagunya antara lain:

Adeste Fidelis
Angel Gabriel, The
Angels from the Realms of Glory
Angels We Have Heard on High
As With Gladness, Men of Old
Away in a Manger
–    tune:   Mueller
–    tune:   Cradle Song
Boar’s Head Carol, The
Break Forth, O Beauteous Heavenly Light
Brightest and Best of the Sons of the Morning
–    tune:   Star in the East
–    tune:   Morning Star
Bring a Torch, Jeanette, Isabella
Come, Thou Long-Expected Jesus
Coventry Carol
Deck the Hall With Boughs of Holly
Ding Dong Merrily on High
First Noel, The
Gabriel’s Message
Gaudete
Gloucestershire Wassail
God Rest Ye Merry, Gentlemen
Good King Wenceslas
Hark! The Herald Angels Sing
Here We Come A-Wassailing
Holly and the Ivy, The
How Brightly Shines the Morning Star
I Saw Three Ships Come Sailing In
In Dulci Jubilo
In the Bleak Midwinter

Infant Holy, Infant Lowly
It Came Upon the Midnight Clear
–    tune:   Carol
–    tune:   Noel
Joseph Dearest, Joseph Mine
Joy to the World
Lo, How a Rose E’er Blooming
My Dancing Day
O Come All Ye Faithful
O Come, O Come Emmanuel
O Little Town of Bethlehem
–    tune:   St. Louis
–    tune:   Forest Green
On This Day Earth Shall Ring
Prepare the Way, O Zion
Quem Pastores
Sans Day Carol
Silent Night
Sleepers, Wake!
Song of the Crib
Sussex Carol
Tomorrow Shall Be My Dancing Day
Truth From Above, The
Watchman, Tell Us of the Night
We Three Kings of Orient
We Wish You a Merry Christmas
What Child Is This?
While Shepherds Watched Their Flocks
Winter’s Snow

Yang membuat gw antusias adalah partiturnya gratis dan lengkap untuk berbagai instrumen seperti

  • untuk paduan suara ada yang dibagi jadi 4 suara (s=sopran a=alto t=tenor b=bass) (tulisannya sheet music in 4 parts (SATB))
  • khusus lirik aja
  • partitur instrumen bernada dasar C (bass, bassoon, cello, flute, oboe, recorder, trombone, tuba, viola, violin)
  • partitur instrumen bernada dasar Bes ( clarinet, soprano sax, tenor sax, trumpet)
  • partitur instrumen bernada dasar F (english horn, french horn, F recorders (using C fingering))
  • partitur instrumen bernada dasar Eb (alto sax, baritone sax)

selain itu kalau masih bingung nada-nadanya gimana, ada contoh midi-nya yang bisa langsung didengarkan (karena kecil banget, paling satu lagu 1-2 kb). Midinya ada yang 4 suara, ada yang melodi doang.

Semua partitur dalam PDF, dan gratis untuk didonlod, bisa langsung diliat kalau dibuka (diklik linknya.)

jadi daripada repot-repot beli buku cari dan download aja, tapi ingat ini lagu-lagu tradisional Natal, ga ada yang modern seperti All I Want For Christmas is You, atau I Saw Mommy Kissing Santa Claus, Santa Claus is Coming to Town aja ga ada, jadi ini enak kalau pengen membawa ke arah yang jadul dan mengalun-alun ;)

ENJOY! ~MON

Maaf banget, tapi yang ada cuma ini, kalau emang butuh yang lain silahkan gunakan Google dan cari sendiri! Saya juga ga sempet ngepost link-link baru karena di kosan saya gak ada internet, jadi gausah minta-minta yang lain dulu deh, kalau ada juga pasti saya post, oke? :)

mon shouting out : CEWEK MEROKOK :(

gw baru saja pulang dari Citos, dan kesan gw setelah pulang adalah : EW. Banyak banget men, cewek yang merokok! Okay, mungkin ga di Citos doang, tapi dalam semalam gw terkejut saja, kok banyak!

Smoking causes or contributes to chronic respiratory diseases such as emphysema and chronic bronchitis, and many kinds of cancer. It also increases the chances of stroke, blindness, early menopause, osteoporosis and infertility.

Gw ga bisa nge-judge, itu hak masing-masing orang, tapi di sini gw ingin mengumpulkan fakta-fakta Women and Smoking. Fakta-fakta di bawah ini, gw kutip dari sumber yang gw sebutkan di bawah, dan gw terjemahkan supaya gampang dingertiin!

  1. Smoking causes a significant increase in the risk of bone loss and osteoporosis. Women who smoke, one pack of cigarettes a day, often experience a loss of bone density equaling five to ten percent more than nonsmokers by the time they reach menopause. Merokok adalah penyebab signifikan osteoporosis karena memperbesar resiko penyusutan tulang! Pada saat menopause,wanita merokok setidaknya 1 pack 1 hari, seringkali mengalami penyusutan densitas tulang sebesar 5-10 persen lebih dari wanita yang tidak merokok.
  2. Researchers in Denmark have found a fifty percent greater risk of heart attack in women smokers over men smokers. This difference may be due to the interaction of estrogen with the chemicals found in cigarettes. Riset di Denmark menemukan wanita merokok beresiko 50% lebih dari pria merokok dalam hal resiko SERANGAN JANTUNG! Perbedaan ini disebabkan interaksi hormon yg dominan pd wanita : estrogen dengan zat-zat kimia pada rokok.
  3. Studies show that smoking may lead to the development of cervical cancer; one study found an 80 percent greater risk of developing cervical cancer in smokers. Merokok dapat menyebabkan kanker serviks. Cewe yang merokok punya resiko 80% kena kanker serviks daripada cewe yang ga merokok.
  4. Another type of cancer which may occur more frequently in smokers is vulvar cancer. Smokers experience a forty percent higher risk of developing this, devastating, type of gynecological cancer. Kanker lain lagi yang lebih sering ditemukan pada cewe yang merokok adalah kanker vulva. Bagi yang tidak tahu, vulva adalah bagian dari alat kelamin wanita. Kanker ini termasuk devastating, atau PARAH, kedengarannya ga penting, tapi jangan sampai kena. Cewe yang merokok beresiko 40% lebih dari cewe yang tidak merokok.

  5. The American Cancer Society published the results of a study in 1994 which indicated that breast cancer patients who smoke may increase their risk of dying at least twenty-five percent–a risk that increases with the number of cigarettes smokes per day. The possible risk of fatal breast cancer rises up to seventy-five percent for women who smoke two packs or more per day. Cewe yang merokok beresiko mati karena kanker payudara 25% lebih dari pada cewe yang tidak merokok. Resiko itu semakin MEMBENGKAK kalau jumlah rokok yang dihisap bertambah tiap hari. Kanker payudara yang FATAL sangat beresiko sama cewe merokok, yaitu 75% lebih beresiko daripada cewe yang tidak merokok.

  6. Chemicals in tobacco are passed from pregnant mothers through the blood stream to the fetus. These toxic chemicals present serious risks to the unborn child, as well as the mother. Children born to mothers who smoke experience more colds, ear aches, respiratory problems, and illnesses requiring visits to the pediatrician than children born to nonsmokers. Bagi cewe yang berencana punya anak cucu happy family, mending jangan merokok deh. Karena ketika lo hamil, zat-zat dalam rokok lo itu akan lo ‘wariskan’ kepada bayi lo melalui aliran darah. Udah jelas kan zat-zat itu ga ada yang bersahabat, jadi bakal berbahaya buat si bunda dan si orok. Udah gitu anak dari ibu yang merokok biasanya lebih rentan terhadap flu, sakit telinga, penyakit pernapasan, dan penyakit lainnya dibandingkan dengan anak-anak dari ibu yang tidak merokok.
  7. Smoking also can harm a woman’s appearance and mental health. Smokers have more facial wrinkles, gum disease, dental decay, and halitosis (bad breath). The Surgeon General’s Report concluded that smokers are more likely to be depressed than nonsmokers, and that women with anxiety disorders are more likely to smoke. Merokok ga cuma beresiko sama organ-organ biologis tapi juga menyebabkan penyakit mental dan penampilan. Wanita perokok cenderung punya lebih banyak kerutan wajah, penyakit gusi, pembusukan gigi, dan bau mulut. Laporan Surgeon General juga menyimpulkan perokok cenderung lebih depresi/stres daripada wanita non-perokok. Wanita dengan anxiety disorder (misalnya khawatir yang berlebihan ampe jadi penyakit mental) juga cenderung merokok.

Jadi intinya, tidak ada keuntungan yang diperoleh dari merokok, girls, kecuali kalau lo emang ga sayang sama diri lo sendiri, belum lagi orang lain yang harus menikmati ampas rokok lo, alias merokok pasif. Makin banyak gw liat cewek-cewek masih muda cantik-cantik, merokok. Semoga aja, merokok ga bergeser menjadi sesuatu yang keren, atau bahkan mengubah image lo jadi glam or chic, or maybe sexy, or something bad like that. Bisa bayangin ga, gimana kalau makin banyak cewek merokok, generasi di bawah kita bakal seburuk apa! Generasi sekarang aja banyak yang bapuk, apalagi ditambah anak muda yang merokok, belum lagi narkoba. WADUH!

Let’s start a new trend ~ Ayo mulai tren baru!

Healthy is beautiful.

Healthy is sexy.

Healthy is glam.

sources : http://womenshealth.about.com/library/weekly/aa111599.htm dan http://www.center4research.org/ibrief-05-04smoking.html

info gathered, translated by MONICA RAPHITA SIMARMATA.

MON’S FAVE CHRISTMAS SONGS

FREE CHRISTMAS SHEET MUSIC! Gratis Partitur Lagu Natal.

Including: Auld Lang Syne, Carol of the Bells, Chestnuts Roasting On An Open Fire, Children, Go Where I Send Thee, Deck the Halls, Drummer Boy, Let It Snow, Frosty the Snow Man, Holly Jolly Christmas, I’ll Be Home For Christmas, I’m Dreaming of A White Christmas, Jingle Bell Rock, Jingle Bells, O Christmas Tree, Rockin’ Around The Christmas Tree, Up On The Housetop, and We Wish You A Merry Christmas. Also including: 9 sheets by Mariah Carey (including “All I Want For Christmas Is You”), 3 sheets from the Nightmare Before Christmas, and 3 sheets from The Vince Guaraldi Trio (“Christmas Time is Here”, “Linus and Lucy”, and “Skating”).

Download linkhttp://rapidshare.com/files/75471848/Christmas_Sheet_Music.zip

1. Oh Holy Night

Celine Dion sang this song absolutely beautifully.

http://www.4shared.com/file/13340787/8c5e4536/Oh_Holy_Night.html

“O Holy Night”

O Holy night, the stars are brightly shining
It is the night of our dear Savior’s birth
Long lay the world in sin and error pining
Til He appeared and the soul felt it’s worth
A thrill of hope the weary world rejoyces
For yonder breaks a new and glorious morn
Fall on your knees

O hear the angel voices
O night divine!
O night when Christ was born
O night divine!
O night, O night divine!

And in His Name, all oppression shall cease
Sweet hymns of joy in grateful chorus raise we
Let all within us praise his holy name
Christ is the Lord!
Their name forever praise we

Noel, Noel
O night, O night Divine
Noel, Noel
O night, O night Divine
Noel, Noel
O night, O holy Divine

2. Have Yourself A Merry Little Christmas

I love the one that was sung by Babyface!

http://www.4shared.com/file/31896194/6a472485/03_-_Have_Yourself_A_Merry_Little_Christmas.html

“Have Yourself A Merry Little Christmas”

Oh yeah, mmm
Have yourself a merry little Christmas
Let your heart be light
From now on your troubles will be out of sight, yeah

Have yourself a merry little Christmas
Make the Yuletide gay
From now on your troubles will be miles away, oh

Here we are as in olden days
Happy golden days of yore, ah
Faithful friends who are dear to us
They gather near to us once more, ooh

Through the years we all will be together and
If the fates allow
Hang a shining star upon the highest bow, oh yeah, oh
And have yourself a merry little Christmas now, oh, oh

Faithful friends who are dear to us
They gather near to us once more, oh, oh

Through the years we all will be together and
If the fates allow, oh yeah
But ’til then we’ll have to muddle through somehow, oh yeah, oh, oh
And have yourself a merry little Christmas now, ooh yeah, oh, ooh

3. The Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire)

My favorite version : the one that was sung by Fourplay.

http://www.4shared.com/file/40905351/cd5757ff/Carpenters_-_Chestnuts_Roasting_On_An_Open_Fire.html

“The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire)”

Chestnuts roasting on an open fire
Jack Frost nipping at your nose
Yule-tide carols being sung by a choir
And folks dressed up like Eskimos

Everybody knows a turkey
And some mistletoe
Help to make the season bright
Tiny tots with their eyes all aglow
Will find it hard to sleep tonight.

They know that Santa’s on his way
He’s loaded lots of toys
And goodies on his sleigh
And every mother’s child is gonna spy
To see if reindeer really know how to fly

And so I’m offering this simple phrase
To kids from one to ninety-two
Although it’s been said
Many times, many ways
Merry Christmas to you.

4. Blue Christmas

http://www.4shared.com/file/75209163/f756d641/15_Blue_Christmas.html

Blue Christmas

Ill have a blue christmas without you
Ill be so blue just thinking about you
Decorations of red on a green christmas tree
Wont be the same dear, if youre not here with me

And when those blue snowflakes start falling
Thats when those blue memories start calling
Youll be doin all right, with your christmas of white
But Ill have a blue, blue blue blue christmas

Youll be doin all right, with your christmas of white,
But Ill have a blue, blue christmas

4. O Little Town of Bethlehem

http://www.4shared.com/file/64586847/d2172b50/05_-_O_Little_Town_Of_Bethlehem.html

Oh Little Town of Bethlehem

O little town of Bethlehem

How still we see thee lie

Above thy deep and dreamless sleep

The silent stars go by

Yet in thy dark streets shineth

The everlasting Light

The hopes and fears of all the years

Are met in thee tonight

For Christ is born of Mary

And gathered all above

While mortals sleep, the angels keep

Their watch of wondering love

O morning stars together

Proclaim the holy birth

And praises sing to God the King

And Peace to men on earth

How silently, how silently

The wondrous gift is given!

So God imparts to human hearts

The blessings of His heaven.

No ear may his His coming,

But in this world of sin,

Where meek souls will receive him still,

The dear Christ enters in.

O holy Child of Bethlehem

Descend to us, we pray

Cast out our sin and enter in

Be born to us today

We hear the Christmas angels

The great glad tidings tell

O come to us, abide with us

Our Lord Emmanuel

5. Away in a Manger

www.4shared.com/file/20946441/f0597092/Away_in_a_manger.html


“Away In A Manager (Traditional)”

Away in a manger, no crib for his bed
The little Lord Jesus lay down his sweet head
The stars in the sky looked down where He lay
The little Lord Jesus
Asleep on the hay.
The cattle are lowing,
The poor baby wakes,
But little Lord Jesus
No crying He makes;
I love thee, Lord Jesus,
Look down from the sky

And stay by my cradle till mornight is nigh
Be near me, Lord Jesus, I ask thee to stay
Close by me forever and love me, I pray!
Bless all the dear children in thy tender care
And take us to heaven to live with thee there.